Blog

MIKSI TEEN HYVÄNTEKEVÄISYYTTÄ?

Miksi en tekisi? Uskon vakaasti siihen että me kaikki olemme lähtökohtaisesti hyviä ja meillä on tarve tehdä hyvää. Miksi? No, siksi, että kun tekee hyvää, niin tulee itsellekin hyvä olo. Haluamme myös kaikki tehdä asioita joilla on merkitystä ja että tekemämme aikaansaa hyvää muissa.

Minulla historia näiden hyväntekeväisyys –muotitapahtumien toteutuksessa alkoi jo ennen kuin perustin Mallitoimisto Promodel Oy:n elokuussa 2004. Olin ollut aikaisemmin hyväntekeväisyys golf –kisoissa cadinä (kun silloin minulle ei vielä ollut green cardia) silloisen Tamperelaisen päätoimittajan Petri Ahoniemen kanssa ja hän sanoi että perustamansa yhdistyksen Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:n nimissä tarvittaisiin hyväntekeväisyys –muotinäytöksien vetäjä. Minä olin silloin jo päättänyt perustavani mallitoimiston ja ajattelin että kuinka hienosti nämä kaksi istuivatkin yksiin.
 
Siitä se sitten lähti, järjestimme 10 –vuotta trendinäytöksiä Tampereen Koskikeskuksen keskusaukoille aina keväisin, tapahtumien hyväntekeväisyyteen menevä tuotto vaihteli 2000-4000€ riippuen osallistujamäärästä ja siitä milloin järjestin tapahtuman kainaloon hyväntekeväisyys –huutokauppaa ja milloin en. Vuonna 2014 samaan aikaan kuin Mallitoimisto Promodel vietti 10 –juhlavuottansa, päätin että tapahtuman tulisi uudistua ja Gaala lasten hyväksi –brändi syntyi. Ensimmäinen Gaala lasten hyväksi –järjestettiin Sokos Hotelli Ilveksen yökerhossa noin 80 hengen yleisölle ja samalla juhlistimme Promodel 10-vuoden taipaletta.
 Viime vuonna Gaala lasten hyväksi –järjestettiin Näsilinnassa ja ensimmäistä kertaa tapahtuma sai pääyhteistyökumppanin, Hammaslääkärikeskus TempoDentin. Tilaisuus oli Näsilinnan historiallisessa ympäristössä aivan valtavan onnistunut ja poiki paljon hyvää lisää, mm. seuraavalle vuodelle, sillä yleisössä istui Tampereen Kauppakamarin toimitusjohtaja Antti Eskelinen, joka otti minuun yhteydettä tapahtuman jälkeen ja halusi neuvotella siitä miten he voisivat olla tukemassa tätä tärkeää asiaa. Näin syntyi tälle vuodelle tärkeä tapa haastaa yrityksiä mukaan tekemään hyvää #haasta –teemalla, jossa käytimme lasteni Klaudian ja Kristianin kanssa kuvattuja kuvia, jossa lapsi piti A4- kokoista lappua kädessään missä luki #haasta. Tampereen Kauppakamari aloitti haasteen, haastoi ensin Vincit Oy:n ja Tampereen Messut Oy:n ja sitä kautta haaste eteni FB kautta ja saimme nyt kohta järjestettävän, järjestyksessään 3. Gaala lasten hyväksi –tapahtuman täyteen yleisöä (vain muutamat paikat ovat enää jäljellä). Ensi viikon perjantaina 28.10 tapahtumaa vietetään upean hotelli Tammerin tiloissa.
 
Olen äärettömän kiitollinen ja ylpeä että olemme keränneet yhdessä kaikkien näiden vuosien ja lukuisten yhteistyökumppaneiden kanssa jo yli 70 000€ varoja, tämän vuoden tapahtuman jälkeen on yli 85 000 ja vuonna 2017 menee rikki maaginen 100 000€.
 
Tänä vuonna kävin jo kolmatta vuotta kuvaamassa Tampereen Yliopistollisen sairaalan osastolla 6:lla tapahtumassa näytettävää inserttiä ja pääsin kuulemaan 5v. Senjan syöpätaistelusta hänen äitinsä Varpu Nummelan ja hänen puolisonsa Sami Hintsasen kertomana. Senjaa emme päässeet edes kuvaamaan kun hän oli eristyksessä kovan infektioriskin takia. Varpun ja Samin tuska pienen lapsen rankan taistelun takia, oli jotain niin vaikeaa käsittää.. mitkään sanat eivät riittäneet.. näillä käynneillä ymmärtää kaikista syvimmin, miksi haluan myös jatkossa olla tekevässä Gaala lasten hyväksi –tapahtumaa – ja haluan olla mukana tekemässä hyväntekeväisyyttä!