Blog

Previous Next

UNELMIEN LOMA MALEDIIVEILLA?!

Muutamat tutut ovat kyselleet taannoisesta lomastasi Malediiveilla, joten päätin nyt kiireistäni huolimatta kirjoittaa teille lyhyesti ja todenmukaisesti lomasta. Olemme varmaan monet nähneet somen kanavissa unelma -lomasta kertovia tarinoita ja ennen kaikkea kuvia, joissa turkoosin kirkas vesi, palmut ja vaalea, hieno hiekka lumoavat katsojan. Monet näistä kuvista on otettu Malediivien tyyppisissä lomakohteissa, Suomesta katsottuna maailman toisella laidalla. 

 

Malediivit, eli Malediivien tasavalta on noin 800 kilometriä pitkä saaristo Intian eteläkärjen lounaispuolella. Malediiveihin kuuluu kaikkiaan 1 190 saarta ja atollia, joista 200 on asuttua ja lisäksi 80 saarella on matkailijoiden majoituspalveluita. 

 

Sheraton Maledives Full Moon Resort & Spa sijaitsi Furanafushi Island North Male Atollilla, joka oli vain lyhyen n. 15 min. Venematkan päässä pääsaarella Malella sijaitsevalta lentokentältä. Vaikka tämä oli myös hyvä asia, pitkän, puuduttavan lentomatkan jälkeen, olin myös aika pettynyt siihen että tämän kyseisen saaren edustalla, hyvin näkyvillä, oli saaren etualalla olevan atollin päälle rakennettu iso saari, johon oltiin rakentamissa korkeita kerrostaloja, mm. Malen kasvavalle väestölle.

 

Itse Sheraton Maledives Full Moon Resort & Spa henkilökunta oli varsin hyvin kokenutta ja ammattilaisia, jotka pyrkivät kaikin tavoin saamaan vieraat viihtymään. Kaunis saari, tasokas majoitus, rannat, ravintolat sekä muut tilat olivat oikein nykyaikaisessa kunnossa ja kaikkialla oli hyvin siistiä.

 

Yllättävää oli ravintoloiden korkeat hinnat, sillä niihin et voinut missään tutustua etukäteen, vaikkapa hotellin nettisivuilta. Paikalla ravintolassa pystyit sitten toteamaan että hinnat olivat varsin korkeita, mm. pieni lasillinen proceccoa maksoi 15 dollaria, mutta sitten hintaan vielä lisättiin kahta erilaista maksua päälle, veroa 12% ja palvelumaksua 10% eli täten yhden lasin hinnaksi tuli reilut 18 dollaria. Samoin ravintolassa järjestettävät bufeet, olivat 95 dollaria per henkilö + 22% lisämaksuja. Saarella oli useita hyviä ns. Ala carte –ravintoloita, mm. Sea Salt –niminen kalaravintola, Thaimaalainen ravintola Baan Thai, Anchorage Bar jne. ja kaikissa niissä oli suurin piirtein samat kohtuullisen korkeat hinnat, alkupalat vaihtelivat välillä n. 20-40 dollaria ja pääruoat välillä 25-70 dollaria ja kaikkiin näihin siis lisättiin vielä päälle nuo vero ja palvelu -maksut yhteensä 22%. Jälkiviisaana voi todeta että olisi ollut järkevämpää valita all-inclusive paikka, mutta esimerkiksi ymmärtääkseni tässä hotellissa se ei ollut edes mahdollista.

 

Hotellin vierailla oli valittavissa urheilua tai tekemistä monista eri vaihtoehdoista, mm. jooga, kuntosali, melonta, vesiskootterit, snorkkelointia, jne. Jne. kaikki oli kohtuullisen kalliita. Mutta yhteen lajiin ”sijoitan” jokaisella trooppisella lomallani ja se on laitesukellus. Jälleen pääsin kokemaan yhden kauniin sukelluksen, joka tehtiin saarelta n. 20 min. venematkan päässä olevalle dyykki -kohteelle, jossa tyypillisesti nähdään aina kilpikonnia, kuten myös tällä kertaa. Vaikka koralli oli suurimmalta osaltaan kuollutta, eri kokoisia kilpikonnia, kotkarausku ja monia, monivärisiä korallin läheisyydessä eläviä kaloja oli paljon. 

 

Kaiken kaikkiaan loma oli varsin onnistunut, lämmintä riitti joka päivä, suorassa auringon paisteessa ei voinut olla kuin muutaman tunnin per päivä, muuten paloi. Hotellin kuntosali oli täten kovassa käytössä, kävin säntillisesti joka toinen päivä tekemässä kovan juoksutreenin matolla. Itse ruoka oli todella terveellistä ja hyvää (vaikka kallista) eikä alkoholipitoisia juomiakaan tullut kustannus -syistä juotua liikaa. Nyt tämänkin voi pyyhkiä bucket listalta pois ja ei kun uusia matkoja ja seikkailuja kohden, pian starttaan yhdistetylle työ- ja lomamatkalle New Yorkiin! J

 

Jos jäi vielä jokin asia mietityttämään ja pohdit lähtöä Malediiveille, autan mielelläni!