Blog

Ensimmäinen kirjoitukseni omassa blogissani

Hei! Kiitos, että olet siinä ja luet Jenni Ahola –blogin eli minun oman blogini ensimmäistä tekstiä.

Haluaisin tässä ensimmäisessä tekstissä kertoa hieman historiaani, sitä mitä olen tänä päivänä, mitä arvostan ja missä aihe-alueissa tulevat blogini aiheet liikkuvat. No, tässä tulee..

Olen 40 – vuotias yrittäjä, olen oikeastaan koko ikäni ollut yrittäjä, jo siitä lähtien kun 15 –vuotiaana aloitin ryhmäliikuntatuntien ohjaamisen Suomen ensimmäisessä aerobic –salissa, Tampereella Aerobic Studiossa.

Samoihin aikoihin kävelin rippikuva kädessä paikalliseen mallitoimistoon ja aloitin myös mallintöiden tekemisen opiskelujen ohella. Teinkin varsin paljon mallintöitä, pääosin näytöksiä, kunnes minut valittiin erään castingin kautta Olvi CXX –oluen TV –mainokseen. Monet teistä ehkä muistavatkin tämän aikoinaan niin rohkean oloisen mainoksen? Nykyään, jos asiaa vertaa mm. tositv–formaatteihin, tuntuu se varsin kiltiltä. Siitä joka tapauksessa urani mallina, pr-töissä ja juontajana alkoi voimalla.

Myöhemmin kun valmistuin Ammattikorkeakoulun markkinoinnin- ja kansainvälisen tradenomin opinnoista, perustin ensimmäisen yritykseni Model Management Promodelin 2004, samana vuonna menin myös naimisiin.

Pian ensimmäisen lapseni Klaudian syntymän jälkeen, kesällä 2008 ostin yhdessä silloisen mieheni kanssa Ideaparkissa sijaitsevan Tommy Hilfiger –konseptiliikkeen liiketoiminnan. Nämä kaksi yritystä kulkevat nyt tänä päivänä hienosti käsi kädessä, niin että synergioita on varsin helposti löydettävissä.

Myöhemmin, toisen lapseni syntymän aikoihin 2012 rakensin Tampereen Asuntomessuille perheemme unelmien omakotitaloa, joka pärjäsikin hienosti Asuntomessujen kilpailuissa voittaen yleisöäänestyksien Paras Talo- ja Paras Sisustus-kategoriat sekä ollen toinen Paras Piha -äänestyksessä.

Vuodet kahden pienen lapsen äitinä, parhaimmillaan kolmenkin eri yrityksen johdossa, ison talon siivouksien yms., perheen koko arjen pyörittämisessä olivat antoisia, vaikka näin jälkikäteen ajatellen myös aivan liian kiireisiä. Oma jaksamiseni oli ollut tuolloin jo pidempään aivan äärirajoilla ja toki tämä heijastui myös joka puolelle ympärilleni.

Lopulta alkuvuonna 2015 päädyimme aviomieheni kanssa siihen että muuta ratkaisua ei ollut kuin jatkaa elämää erillään, mutta kuitenkin kahta upeaa lasta yhteistuumin kasvattaen. Avioero ei varmaan koskaan ole helppo, mutta minun kohdalla se oli erityisen vaikea. Kaikki rakentamani elämäni turvalliset palikat olivat vaarassa kaatua, ja tuntui toisinaan siltä, että järkevää ulospääsyä ahdistavasta tilanteesta ei löydy, vaikka kuinka järkevästi asiaa pohdiskeli. Onneksi nyt jo yli vuoden eron jälkeen tuntuu siltä, että onkin hyvä rakentaa elämää ensimmäistä kertaa vain itselleni ja lapsilleni.

Paluu juurille tekee minulle todella hyvää – monet tärkeät elämänarvot, joiden kanssa olen tehnyt kompromisseja kiireisten vuosien aikana, ovat tehneet paluun elämääni. Nykyään en halua vaarantaa oikein mistään hinnasta esimerkiksi puhdasta ruokavaliotani, hyviä yöunia, riittävää, monipuolista liikuntaa.. mm. näistä asioista haluan kirjoittaa sinulle, hyvä lukija. Rakennan monin tavoin elämääni uudestaan, jouduin avioeron myötä luopumaan unelmieni omakotitalosta, nyt rakennan myös sen uudestaan, kun sain juuri viime perjantaina tietää, että sain Tampereen Vuoreksesta tontin ja tulen kirjoittamaan myös siitä.

Opiskelu ja itsensä kehittäminen on aina ollut minulle tärkeää, aikaa siihen ei vain ole ollut. Nyt olen aloittanut myös opiskelut uudestaan. Tällä hetkellä opiskelen Tampereen Aikuiskoulutus keskuksella Yritysjohtamisen ammattitutkintoa ja heti seuraavassa haussa haen opiskelemaan myös Tampereen Ammattikorkeakouluun, jossa tavoitteena korottaa alempi korkeakoulututkintoni ylemmäksi, kunhan vain yrittäjille suunnattu linja alkaa siellä. Lisäksi olen suunnitellut muutaman vuoden sisään opiskella myös JOKO-koulutuksen Tampereen Yliopistossa, eli haasteita ei tälläkään saralla puutu. Mutta olen aina halunnut haasteita, se pitää sopivasti liikkeessä.

Vastapainoksi työelämän haasteille, haluan viettää mahdollisimman paljon aikaa lasteni kanssa, matkustella, viettää aikaa ystävien kanssa ja löytää ympärilleni mahdollisimman paljon hyviä, samat elämänarvot omaavia ihmisiä. Olen avioeroni jälkeen vuoden aikana tutustunut uusiin ihmisiin enemmän kuin avioliiton viimeisen viiden vuoden aikana ja tahti saa minun puolestani jatkua. Kuulen mielelläni teidän, lukijoiden ajatuksia, toiveita, haaveita, työstä, yrittämisestä, liike-elämästä, opiskelusta, elämästä ylipäätään.. toivottavasti viihdytte matkassani pitkään!

Ihanaa kesäloma-aikaa ja kuullaan pian!!